Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zaterdag 28 augustus 2010

4WD in Wadi Rum














Na een bezoek aan Petra kan het alleen minder worden zou je zeggen. Maar dat blijkt toch niet zo te zijn. ’s Middags zijn we Wadi Rum binnen gereden, een soort natuurpark in de woestijn. Het bestaat uit allerlei surrealistische vooral rood/roze kleurige bergtoppen, waartussen de dalen geheel opgevuld zijn met zand en zandduinen. Het is het gebied waar de Seven Pillors of Wisdom van T.H. Lawrence zich afspeelt en hij, als Engels geheim agent, samen met de bedouinen de Turken uit het gebied en Aqaba verjaagd. Zonder gids hebben we daar twee geweldige dagen beleefd: kris kras door het gebied crossen, in 4WD en soms Low Gear, af en toe verdwalen, gelukkig bieden de daar wonende bedouinen en anders wel onze GPS’en dan altijd uitkomst. .
Onze kampeerplek was een van de mooiste plekjes tot nu toe, onder aan een 20 meter hoge natuurlijke bug van zandsteen. Een idyllische omgeving waar nadat alle andere toeristen vertrokken waren, de chili heerlijke smaakt, al zeg ik het zelf. ’s Nachts heerlijk geslapen na de opkomst van de volle maan te hebben bewonderd; de meest stille nacht tot nu toe. Zo willen we nog wel eens in de woestijn overnachten.

1 opmerking:

  1. Wow! Wat ongelofelijk spectaculair die plaatjes! En dat allemaal in één maand tijd, want jullie zijn eigenlijk nog maar net vertrokken...! Heel gaaf!
    Nou, zo heet als t bij jullie is..., zo fris is het hier. Het is nb nog augustus, maar de verwarming is hier al even aan geweest, zo koud was 't hier in huis. Van de week was er op één dag evenveel water gevallen als normaal in de hele maand. Niet dat het daarbij is gebleven, want het komt de hele week al met bakken uit de lucht, zo ook nu dit weekend... :-( Het zal wel komen doordat we net nieuwe zonnepanelen op het dak van onze garage hebben laten installeren, tsja en dan krijg je dat, ... meteen geen zon meer.

    groetjes,
    Annekee

    BeantwoordenVerwijderen