Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

maandag 23 augustus 2010

Palmyra



Palmyra, alleen de naam van deze prachtige palmenrijke oase, roept al associaties op met 1001 nachten, Ali Baba etc. Helaas de 40 rovers waren er ook. Op weg er naar toe braken we ons eerste record met 42.3 o C. Onze eerste stop was bij een zwembad naast het aloude Palmyra, alwaar wij de namiddag genoeglijk doorbrachten. Onze afspraak met de poolboy dat we op de parkeerplaats mochten overnachten werd een paar uur later door de manager herroepen. Hij stuurde ons weg. We moesten op zoek naar een andere plaats en die vonden we bij een heel smal huisje, direct achter de beroemde Bel Temple ,waarvan de eigenaar ons een camping met zwembad beloofde. Toen we met hem naar achter liepen begonnen we met door de modder te baggeren, het hele gebied stond onder 10 cm water want hij had net het hele zwembad in de tuin laten leeglopen. Het zou om 7 uur ’s morgens weer vol zijn en verdomd dat lukte ook nog bijna. Wij hadden een camping met twee auto’s en een privé zwembad voor een all-in prijs van 12€ per dag, op 100 m afstand van alle bezienswaardigheden in Palmyra. “Paradise in the Desert” zoals Mahmoud de camping eigenaar het noemde en hij had absoluut gelijk.
De volgende dag de bezienswaardigheden bezocht, lekkere Jaaalaab gedronken, voor niks in een internet cafe gezeten en weer genoten van ons bijna privé zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten