Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zaterdag 28 augustus 2010

Dode Zee

Eigenlijk was het absurd duur en ook helemaal niet fijn maar het moest nu eenmaal. Men kan niet de Dode Zee voorbij rijden zonder er in gezwommen te hebben. Het ongemak begint al met de temperatuur. Het gebied van de Dode Zee ligt 400m beneden zeeniveau en is niet gewoon heet, het is er verschrikkelijk heet, een temperatuur van boven de 40 o bij 100% vochtigheid zorgt voor wat meer ongemak dan een transpirerende bilnaad. Verder voelt een pekelbad van 27% zout gewoon vies aan, men heeft het gevoel door dikke stroop te lopen. Inderdaad als je gaat zitten drijf je boven op het water maar tegelijkertijd gaat elk wondje, krasje, muggenbultje pijn doen. Na de fotoshoot verdwenen we dan ook snel naar het normale zwembad waar het water ook zo warm was dat je het gevoel had in een badkuip te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten