Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zaterdag 28 augustus 2010

Eten

Dat doen we toch allemaal? Wij hier ook hoor, en dat gaat prima tot nu toe. We koken ons potje meestal zelf en als dat zo uitkomt pikken we een restaurantje. Boodschappen doen vergt elke dag weer veel tijd, voordat we brood , groenten en fruit + drankjes gescoord hebben, zijn we verschillende winkels verder. Brood heet chobbes of ekmek. Dit zijn van die platte droge broden die niet populair bij ons zijn. Het Nederlandse brood is het enige wat we echt missen. Zeker nu in deze Arabische wereld de ramadan bezig is zijn veel winkels ’s ochtends of ’s middags of ’s avonds dicht, de goede volgorde zijn we nog steeds niet achter. Overdag zijn nu alle tentjes dicht , dus zijn we dan self supporting.
Eten doen we meestal vegetarisch, niet uit overtuiging, maar meer omdat de kamelen, schapen en geitenkoppen voor de slagerij niet aantrekkelijk zijn. Wij spreken geen Arabisch en zij geen Engels , wat het ook niet gemakkelijk maakt om een pondje gehakt te krijgen. De kippen moet je nog voor je laten slachten , wat voor ons ook (nog) geen optie is We eten gezond en lekker,.met de lokale ingrediënten en wat fantasie lukt het elke keer weer om wat smakelijks op tafel te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten