Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zaterdag 28 augustus 2010

Wereldwonder Petra

Petra is geweldig. Frus en Liesbeth waren er al eerder, maar voor Ipo en Lies was dit de eerste keer. Je weet van foto’s en enkele scenes uit de film de Raiders of the lost Arc wat je te wachten staat, zeker bij de ingang.
De stad Petra van de Nabateers (jazeker) met al zijn graven, holwoningen is veel groter en de kleuren van de zandstenen lopen van rood, paars naar geel en groen. De geofysici onder ons zijn er nog niet over uit hoe deze waarschijnlijk geochemische processen werken of gewerkt hebben. De stad is enkele eeuwen BC gebouwd en ligt op een plek, die vanuit de omgeving niet zichtbaar is en in de 19e eeuw bij toeval ’ontdekt’. De ingang is een kilometer lange, zeer smalle, 100 tot 200 meter hoge kloof. Verder hadden de bewoners een ingenieus watervoorzieningsysteem opgezet met bovenstroomse dammen (inclusief omleiding van water bij flash floods), in rots uitgehouwen cisternes op de hoogste rotsen en een uitgebreid waterleidingsysteem om het water op alle plaatsen te brengen voor persoonlijk gebruik en irrigatie.
In Petra hebben we 2 onvergetelijke dagen doorgebracht met enkele wandelingen door de kloven en bovenlangs met mooie doorkijkjes en uizichten. Dit afgewisseld met het zwembad van hotel Al Anbat, waar wij op de parkeerplaats bivakkeerden.
Petra is aan iedereen aan te bevelen (misschien in een iets koeler seizoen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten