Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

maandag 23 augustus 2010

Damascus

Twee dagen later vertrokken we weer uitgerust naar Damascus, onderweg afslagen naar Iraq voorbij rijdend en zonder succes voor een versnapering aangeklopt bij Bagdad Cafe (Ramadan?). Dan maar door de 200 km woestijn richting Damascus, waar maar één heel moeilijk te vinden camping was. Dat klopte want we hebben zelfs de souq van Damascus vanuit de auto gezien voor we het kreng gevonden hadden. De camping stelde weinig voor maar er waren warme douches and redelijk schoon sanitair. Damascus werd per taxi bezocht, dat was wel zo handig. De souq was hier in ieder geval open en ook de grote moskee hebben we gezien, waarbij de meisjes een paar belachelijk gewaden moesten aantrekken omdat ze er zo verleidelijk uitzagen. Ipo en ik waren niet erg verleidelijk met onze harige benen dus wij mochten er zo in. Communicatie was een groot probleem in Syrië, onze telefoons werkten niet en ook op internet werden allerlei sites geblokkeerd. Onze eigen CruisingAfrica site konden we niet bereiken en er dus ook niets opzetten.
’s Avonds teruggekomen op onze camping waren we ingebouwd door 25 Italiaanse campers variërend van grote camper tot gigantisch busformaat. Ze hadden hun hele huis ingepakt om zich thuis te voelen in het buitenland.

1 opmerking:

  1. Ha Lies en Ipo zo te lezen gaat alles naar wens. Ik volg jullie met enige regelmaat. Krijg langzamerhand door hoe het werkt. Leuk jullie filmpje op het afstudeerfeest van Anne. Wat een hoog cijfer heeft ze gehaald!!! knap. Het is koud in Nederland, de eerste nachtvorst is een feit. dag dag x Roos

    BeantwoordenVerwijderen