Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

woensdag 18 augustus 2010

Capadocia



Langs Ankara gereden richting Cappadocië. Als je aankomt, waan je je in een volledig andere wereld, een soort van maanlandschap. Op een betrekkelijk klein gedeelte staan vele geërodeerde vulkanische rotsen (tuffen, etc.) waardoor allerlei prachtige vormen ontstaan, variërend van kaboutermutsen tot fallussymbolen. Vele mensen hebben hier gewoond: van Hettieten, Romeinen, Byzantijnen, Christenen en Moslims..
Vrij snel hadden een camping te pakken (met zwembadje! en Ahmed) en fantastisch uitzicht over het landschap. ’s Avonds even rondgelopen, een oude kerk in een van de holen bezocht en ook het huishol van de sleutelbewaarster.
Na lekker Efez rondje op een terrasje in Goreme bij Mohammed, de broer van Ahmed, waren we weer helemaal ’t mannetje en vrouwtje. ’s Nachts was de lucht wat koeler en er was wat wind.,
Om half zeven ’s ochtends gewekt door overwaaiende ballonnen, een van de attracties hier. Een prachtig gezicht. Een ondergrondse stad bezocht met holen en gangen in 8 verdiepingen. Van een oude gids kregen we prima uitleg in en over de koele ondergrond. Verder rondgereden door het prachtige landschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten