Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zaterdag 28 augustus 2010

Jerash

Eigenlijk wilden we Jerash bezoeken maar het is er niet van gekomen. Om de een of andere reden ontbrak ons de energie om de zoveelste rij pilaren en blokken zandsteen te gaan bekijken uit voorbije eeuwen. Hennelies heeft een enkele foto door het hek genomen. Het is ook moeilijk om enthousiast te blijven als je toplocaties zoals Palmyra en Krak gezien hebt. Overnacht hebben we hier bij het Olive Branch Hotel waar we op de parkeerplaats mochten slapen met gebruik van toilet, douche en zwembad. Hier kwamen we ook weer onze Duitse overlanders, Rolf en Joachim tegen. We hadden ze al eens eerder gezien in Damascus. Hun auto gaf wat probleempjes, als hij al wilde starten dan liep hij heet. Ongetwijfeld gaan we ze nog vaker tegenkomen, want zij zijn ook op weg naar Zuid-Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten