Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

donderdag 9 september 2010

douchen

Cairo heeft maar 1 camping Op internet werd hij al beschreven als vies Maar ja , we hebben visums nodig voor Soedan en Ethiopiƫ We hebben dus geen keuze. Bij aankomst vallen de kampeerplaatsen best mee , er is schaduw en genoeg ruimte We waren zoals meestal de enige klanten. De normale douches waren gesloten en alleen de oude blokken waren open. Eerst moest ik de hond die daar in de viezigheid verkoeling zocht naar buiten jagen. De gordijnen stonden stijf van de troep en konden niet dicht. Het sanitair en de vloer zijn oud, stuk en vies. .Hier ga ik beslist niet douchen zeg ik nog hard op. .Maar ja het is warm en we hebben zelf nog maar weinig water {drinkwater dus}.De eerste keer probeer je zo weinig mogelijk aan te raken en walg je van het hele gebeuren. Op de derde dag vind je dit alles al redelijk normaal. Je verlegt echt wel je grenzen als het moet . Soedan kom maar op.

Als standaards eenmaal glijden blijven ze glijden. Na drie dagen in de woestijn kamperen zat er op een gegeven moment niets anders op dan langs de weg onze gezandstraalde haren te wassen in de plaatselijke beek en ook de douche werd vervangen door een zwempartijtje in een vijvertje, maar we werden schoon, min of meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten