Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

woensdag 19 januari 2011

Versteende jachttaferelen

In Namibiƫ is allerlei wild waar al millennia op wordt gejaagd. Er is dan ook minder wild over dan in landen als Kenya, Tanzania en Zambia. Of misschien licht het aan het huidige klimaat ?! In Twyfelfontein bezichtigen we, na door een nabij gelegen petrified forest gewandeld te hebben, een unieke cursus Jagen uit het stenen tijdperk.

Les 1 bestaat uit het herkennen van soorten wild middels allerlei rotstekeningen van dieren, waar je goed kan uitleggen hoe je ze met speer of pijl en boog moet raken en welke delen lekker of geheel niet smaken. Les 2 bestaat uit gebiedskennis. In steen is de ligging van alle waterplaatsen in de vallei uitgetekend (een van de oudste kaarten ter wereld dus). Daar maak je immers de meeste kans om wild te treffen en onverhoeds je slag te kunnen slaan. Les 3, voor gevorderde spoorzoekertjes, bestaat uit het herkennen van dierensporen. Wanneer je op zoek bent naar een mals hert wil je toch niet je tijd verspillen om achter een stinkdier aan te lopen. Uit eigen ervaring weten we intussen dat het soort wild niet zoveel uitmaakt, maar het recept van de kok de doorslag geeft.

Overigens menen sommige van ons dat de locatie ook uitermate geschikt is om een cursus geologie aanschouwelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten