Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

dinsdag 4 januari 2011

Okavango

Een van de absolute hoogtepunten in Botswana is de Okavango delta. Omdat deze alleen per boot toegankelijk is hadden wij vieren een tochtje geboekt per Mokoro boot. Een uitgeholde boomstam die werd voortgepunterd door iemand met een lange stok.
Om bij de aanlegplaats te komen werden we eerst met zijn twaalven in een legertruck gepropt die Rommel nog persoonlijk in de tweede wereldoorlog gebruikt had. Na anderhalf uur hobbelen konden wij de benen rekken, de billen uitdeuken en onze oren weer laten wennen aan normale decibels. De bootjes lagen er prachtig bij met een onverwachte hoeveelheid gras erin. Wij dachten dat dat was om wat zachter op te zitten maar het duurde niet lang voor de echte reden boven water kwam. Of misschien moet ik zeggen onder water kwam. Hennelies en Ipo (of zoals de Botswanen zeggen Hippo) hadden een regelrechte Titanic getroffen. Iedere keer als iemand adem haalde zonk het schip dieper.
Het moet gezegd worden, de tocht was prachtig. Het is er ongelooflijk stil, er zijn veel vogels, wat vreemde kikkertjes en ook alweer een heleboel nijlpaarden. Omdat er niet veel groter wild te zien was liet onze gids ons allerlei soorten mest zien, van olifanten tot nijlpaarden tot giraffen etc. Maar ja laten we eerlijk zijn, ze kunnen me op strontgebied van alles wijs maken.
Toen we rond drie uur bij de aanlegplaats terug kwamen werden we aangenaam verrast door een demonstratie Aikido met de punterstokken. Het was alleen toen een van de demonstranten een flinke lel om zijn oren kreeg met zo’n stok dat we door kregen dat er een vechtpartij aan de gang was.
Onze legertruck vertrok een paar minuten later met enorme gebrul en luid krakende versnellingen. Alleen toen hij met een veel te hoge snelheid door een plas denderde en de modder alle kanten op spoot kwam de chauffeur een beetje tot bezinning. Hij had dan ook nog heel wat agressie te verwerken want onze chauffeur was een van de vechtersbazen.
Het is niet meer goed gekomen en we waren blij om anderhalf uur later op de camping uit te stappen. Een fooi was niet aan de orde, de chauffeur had geen interesse en wij ook niet.

3 opmerkingen:

  1. Hoi lieve allen,

    Een reactie plaatsen is niet altijd even eenvoudig. Gemiddeld genomen schrijf ik steeds twee reacties voordat ik er een geplaast kan krijgen.

    Vor jullie allen de beste wensen voor 2011, en dan wat een tocht.
    Daar hebben jullie wel een dosis geluk voor nodig gehad. Het leek toch echt dat julie gingen kapseizen. Ik zou eneigzins in paniek geweest zijn.

    Nog een hele fijne restperiode gewenst, nu wordt het echt aftellen en uitkijken naar het einde van de reis.

    Liefs van Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat ligt dat bootje diep!!!
    Spectaculair en eng lijkt me zo met die hippo's die elk moment kunne opduiken.......

    Over spectaculair gesproken; ik heb een verzoeknummer:
    Een foto van jullie 4en wanneer je een enorme : flinstone" bout aan het eten bent in Joe's Beerhouse in Windhoek; mocht je daar komen dan./
    Nog een fijne tijd tot aan eind januari en we zien jullie graag in Focus voor een lekker Hollands biertje (Belgisch dan)
    liefs Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Lies en Ipo,

    Hartelijk Nieuwjaar!!!
    Jullie hebben het gehaald!!!
    Heb ook een mail gestuurd want ik weet niet of het op deze manier lukt.
    Weer een reiswijziging zo te lezen op jullie SMS.
    Bloemfontein..dus niet langs de Westkust van Zuid Afrika??
    Liefs Pauline

    BeantwoordenVerwijderen