Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

vrijdag 28 januari 2011

Oranje boven

De Fish River Canyon komt uit in de Orange river, de grensrivier met Zuid Afrika. We komen steeds dichter bij onze eindbestemming. We zullen de dagelijkse oranjerode zonsondergangen vanuit ons kampementen nog gaan missen.

De Fish River Canyon die we zagen is oranje gekleurd, zoals we in de canyon konden zien. De Orange River daarentegen niet. Wel is grote rivier omrand door een smalle groene zone in een verder onherbergzaam en kurkdroog gebied, maar veel breder dan je zo zou verwachten in de woestijn. Langs de oranje rivier komen we de eerste wijngaarden tegen.

Het passeren van de grens gaat soepel tot de laatste politieman, die waarschijnlijk slecht geslapen heeft. Die eist van Frus dat er invoerrechten betaald worden over de benzine in de jerrycans op het dak. Het gaat maar liefst om 40 rand (dik 4 euro) en alleen te betalen in Zuid Afrikaanse rand en die hebben we niet. Met de Brutus en Liesbeth als borg mag Frus Zuid Afrika in om 40 rand te bemachtigen, gelukkig lukt dat in de eerste de beste winkel. We zijn in Zuid Afrika.

Het is intussen later en het vinden van een camping zit tegen. Alle campings aan de rivier blijken onder water te staan en het water van de rivier stijgt nog, onvoorstelbaar zo midden in de woestijn. We slapen hoog en droog in een hotelletje. De volgende dag blijkt dat wij nog geluk hadden met het oversteken van de grens. De brug en grens waar wij over gingen wordt afgesloten; de ‘Afrikaanse’ kranten staan er vol van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten