Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zaterdag 23 oktober 2010

Bahir Dar

Een van de top locaties in Ethiopiƫ konden we natuurlijk niet links laten liggen. Dus werd er afgereisd naar Bahir Dar aan de zuidkant van het Tanameer. Deze omgeving was beroemd door de vele kloosters uit de zestiende en zeventiende eeuw die hier op verschillende eilanden te bezoeken waren. We vonden een hotel aan het meer wat ons toestond om in de tuin te kamperen. Een paar uur later kwamen onze Ierse Overlander vrienden opeens ook aanrijden. Ook een bootje om de kloosters op de eilandjes te bereiken was snel gevonden.




Het eerste klooster begon goed. Een heel interessant bouwwerk met een ronde buitenkant waarin zich een soort vierkante beschilderde doos bevond die alleen door priesters betreden mocht worden. Een klein nadeel was de irritante gids die zich ongevraagd aan ons gezelschap toevoegde en in slecht Engels allerlei commando’s begon uit te delen. Hij vond het ook niet goed dat we geen souvenirs kochten. Gelukkig konden we een dergelijke arrogantie uitstekend belonen met nul fooi.
De volgende locatie zag er prachtig uit met een klooster op een heuvel midden op het eiland. Bij het aanlegsteiger werden tamelijk prijzige tickets verkocht en boven op de heuvel aangekomen bleek dat het klooster al twee jaar dicht was. Toen we ons beklag over deze vorm van diefstal deden bij de aanwezige monnik, was zijn excuus dat de ticketverkopers geen Engels spraken en ons dus niet konden uitleggen dat het klooster dicht was. Overigens konden we inderdaad naar ons geld fluiten omdat de ticketverkopers geen Engels verstonden.
Bij klooster nummer drie kreeg Ipo een papiertje met uitleg over de muurschilderingen in zijn hand gedrukt wat hij moest voorlezen aan de aanwezige toeristen. De monnik wees daarbij het in de tekst genoemde voorwerp aan zonder te begrijpen wat er gezegd werd. Dit tafereel leidde tot enige hilariteit toen Ipo per ongeluk een regeltje oversloeg in de tekst en de monnik behoorlijk in de war raakte.


Rondvaren op het Tana meer, de bron van de Blauwe Nijl, was verder heel gerieflijk itt de de inspanning die roeiers op verschillende papyrusbootjes die dag leverden. Morgen naar de Blauwe Nijl watervallen.

4 opmerkingen:

  1. Jan en Liesbeth,
    Het was weer erg leuk om te lezen. Ik wist niet dat Jan zo'n vertelkunst in zich had. Ik ben blij dat wij met ons 18-jarig renaultje express niet zijn meegereisd. Ik had natuurlijk wel mee gewild maar het renaultje zou het probleem zijn geworden. Jammer dat Liesbeth zo ziek is geweest, maar ja, het is all in the game, niet waar? En zolang het maar weer overgaat, vergaat de wereld nog niet.
    Veel succes met jullie reis, dat wederlezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi daar, fijn om weer van jullie te horen!! En verveelend dat Liesbet ziek was; das niet fijn en helemaal niet als je niet thuis in je eigen bedje ligt.... Ik hoop dat het jullie allemaal bespaard blijft verder; buikloop en ndere ongemakken.
    En nu zijn jullie in Kenia en hebben jullie eht gevierd?;over de evenaar heenrijden/springen of wat dan ook??
    Liefs vanuit een naten koud Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha reizigers,
    Mooi om jullie avonturen weer te lezen. Ook fijn om jullie sms-en te ontvangen. Zo blijven we een beetje op de hoogte. En wat een boeiende reis is het toch. Ondanks het ruim lijkende halve jaar is het reisschema nog best strak valt me op. Hopelijk kunnen jullie voldoende relaxen op zijn tijd en blijven jullie allemaal gezond en wel.
    Ach, en hier gaan we weer naar de ijsbaan en zo, ook best lekker. Groetjes, en een voorspoedige vervolgreis!
    Annekee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Georeizigers,
    Time flies, jullie zijn al weer bijna op de helft! Bijzonder leuk om te lezen wat jullie meemaken en vooral de beschrijvingen van hoe jullie omgaan met de locale gewoontes en ontberingen zijn zeer scherp. Frus, maak ik hier uit op dat je toch ook nog aandacht hebt gehad voor de lessen van mw. Prick??
    Een prachtig avontuur waar wij/ik natuurlijk graag deelgenoot van hadden uitgemaakt. Dat idee van die webcam voorop de auto was trouwens ook zo gek nog niet.
    Voor als jullie terug zijn: eigenlijk vinden we het natuurlijk niks maar bij hoge uitzondering willen we wel weer eens een keer een ouderwetse dia-avond.Bij deze zijn jullie uitgenodigd. Dan gaan wij vast oefenen op het maken van diverse varianten van maispap om de avond op te fleuren.
    Geniet en hou jullie ogen en oren open (ook namens ons)!

    Getske en Hans

    BeantwoordenVerwijderen