Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

maandag 1 november 2010

Holland House

Wanneer je als Nederlander of overlander door Ethiopië rijdt kan je niet anders dan langs het Wim’s Holland House in Addis Abbeba. Daar wordt je allerhartelijkst ontvangen op de bar, annex camping, van Wim. Wim Woudenberg heeft in een van zijn vorige levens voedseltransporten heeft verzorgt naar Polen ten tijde van Lech Walesa is daar mee door gegaan naar Soedan tijdens grote droogten aldaar en uiteindelijk is hij aan een vrouw (intussen 2) blijven hangen in Ethiopië.

In Addis, waar Roadrunner een nieuwe ruit heeft gekregen, hebben we twee avondjes bier gedronken met allerlei volk dat in Ethiopië woont, werkt of pensionado is. Ook hebben daar weer bij kunnen praten met onze Australische en Duits/Nederlandse overlandvrienden en met enige biertjes achter de kiezen de uitgebreide fotorapportage van het ontvangstfeest van de Oranje Trophee Caravaan, die voor het WK langskwam bij Wim ‘bijgetankt’ heeft. Van Addis hebben dus behalve de bier, ATM’s en de garage verder niets gezien.

Na Addis Abbeba zijn we naar het zuiden op weg naar Kenya de rift valley in gereden, waar we aan een van de vele meren gecampeerd hebben en in een zieltogend parkje een struisvogel bewonderd hebben. Verder een lange weg met nog steeds veel vee en mensen, die een dagtaak hebben aan het halen van water (hout) en energie voor zichzelf en anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten