Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zondag 12 december 2010

Shoppen in Irunga

Het leven op reis betekent ook elke dag aan eten zien te komen, liefst vers als het effe kan. De markt van Irunga is een mooie aanleiding om hier iets over te melden.

Ons shopritme bestaat uit eenmaal per week in een grote stad (Kampala, Kigali, Arusha, etc.) westerse niet bederfelijke etenswaren inslaan bij de Nakumatt, Shoprite, Metrosupermarkten. De prijzen in deze supermarkten vallen altijd tegen. Waarschijnlijk omdat we te veel exotische producten kopen, zoals Gouda kaas – gemaakt in het desbetreffende land en zuid afrikaanse wijnen. De verse spullen, zoals brood, groenten en fruit worden langs de weg aangeschaft of op de markten van de kleinere dorpen en steden. Dat valt niet altijd mee. Vaak zijn er langs de weg alleen uien, yam, tomaten, mango’s en eieren te scoren. Op de markten is het niet altijd beter. Vlees is weer een ander verhaal. We zijn hiermee zo voorzichtig, dat we zijn nog net niet vegetariĆ«rs zijn. Een uitzondering is de grote markt in Irunga waar we op onze route van Tanzania naar Malawi langs komen (in Irunga komen we overigens ook onze Ierse vrienden uit Wadi Halfa weer tegen).

Uiteraard kan er bij in noodgevallen en bij feestelijke gelegenheden altijd nog uit gegeten worden. Dat varieert dan tussen het niet kunnen kiezen, want er is maar 1 gerecht, tot een heerlijke 3 gangen menu met wijn.

Het aankoopbeleid en de creativiteit in de keuken hebben er in ieder geval tot nu toe voor gezorgd dat geen van ons noemenswaardige darmklachten of erger opgelopen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten