Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

zondag 5 december 2010

Een hachelijk moment

Als de auto niet start is dat altijd vervelend, soms is het erg, maar heel af en toe is het een regelrechte catastrofe. Dit moment viel in de laatste categorie. Ipo en Hennelies hadden net een paar prachtige foto’s gemaakt van een leeuwenpaar op enkele meters afstand van de auto.
Het werd even heel stil, binnen en buiten de auto, toen het contact sleuteltje werd omgedraaid. Wat nu !! De oplossing was dat Frus en Liesbeth hun auto zo gedraaid hebben dat de leeuwen in de gaten gehouden konden worden en er bij de geringste beweging alarm geslagen kon worden. Ipo is toen met rode koontjes en knikkende knieƫn onder de motorkap gedoken. Gelukkig werd het euvel snel gevonden en razend snel provisorisch gerepareerd. Nog even kijken of de kust veilig is en dan met een enorme sprong in de veilige auto. De opluchting is van beider gezichten af te lezen.

Overigens had Ipo zich helemaal geen zorgen hoeven te maken over de leeuwen, die hadden heel andere dingen aan hun kop.

2 opmerkingen:

  1. Hi DareDevils,
    Leuk zo'n foto van twee opgezette leeuwen, alhoewel..? We zien dat Ipo's haar extra grijs is geworden maar ook dat hij naar de kapper moet! Maar alle gekheid op een stokje, veel bewondering voor jullie improvisatievermogen en moed. Hier op Gran Canaria is het ook spannend (wordt het morgen 25 of 26 graden ;-))

    Lieven groeten.
    Getske en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He, leuk om ook iets van Hans en Getske te lezen.
    Jullie leeuwenavontuur is wel een typisch "IPO "avontuur. Kan aeen hem overkomen.
    groet Annet

    BeantwoordenVerwijderen