Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

maandag 1 november 2010

The Big Five

Na de helse autotocht door noord Kenya zijn we intussen aan het genieten van de het wild in Africa. De toegang van de wildparken valt telkens qua prijs erg tegen, maar de zelf gereden tochten door de drie parken in Kenya die we bezochten waren prachtig.

Allereerst 24 uur Samburu waar we op een idyllische plek in het park aan de rivier kampeerden, met sporen van olifanten om ons heen en af en toe gestoord door apen en allerlei dierengeluiden in de nacht (gelukkig liep er wel een bewaker rond). In de drie tochten door het savannepark zijn we naast allerlei gazellen, giraffen, zwijnen en 2 zielige zebra’s, diverse vervaarlijke olifantenkuddes en zelfs 3 maal het zelden zichtbare luipaard regen het lijf gelopen; de derde keer op een tiental meter van onze auto’s vandaan betrapt op het doden van een iets te grote impala, die hij maar met moeite naar de schuilplek in kon slepen.










Het tweede park lag bij Nakuru, waar in het donker arriveerden, van onze GPS bestolen werden en een eerste nacht in een hotel hebben doorgebracht. Leuk begin. de volgende dag zijn we verkast naar een prachtige camping, chembu, in de tuin van de familie Nightinggale, die daar al 100 jaar woont. In het Nakurupark hebben we naast vele flamingo’s, pelikanen, andere watervogels, zebra’s, giraffen, gazellen en waterbucks, de eerste troep leeuwen, vele kuddes buffels en een aantal neushoorns op respectabele afstand kunnen bewonderen. De big five is na al binnen.













Daarna naar het noorden, naar lake Baringo. Bij aankomst op de camping aan het meer werden we al gewaarschuwd door gasten er lopen hier hippo’s rond en er liggen links en recht krokodillen op de loer. Ja, ja dachten we toen nog. Ook door het bord waarop staat dat wilde beesten gevaarlijk zijn en dat we op eigen risico hier kampeerden bracht ons niet van stuk. Maar inderdaad dezelfde dag hebben we 2 hippo’s zien dobberen in het water voor onze tent en lag er een vette krokodil te luieren aan dezelfde waterkant. De volgende ochtend bleken er om 6 a 7 uur ’s ochtend 12 hippo’s na het grazen via de camping naar het water. Bij dergelijke camping moet je niet te veel bier drinken, zodat je er ’s nacht niet uit moet.

Zo, de big seven zoogdieren zijn binnen (volgens ons horen het nijlpaard en de giraf toch ook wel een beetje bij), en nu storten we ons op de big five vogels. De eerste vangst daarvan is ook al binnen: flamingo, pelikaan, maraboe, gier en visarend. De laatste poseerde mooi tijdens ons boottochtje op lake baringo.

3 opmerkingen:

  1. Hier ook veel WILDers in Nederland. Tjonge wat gaaf zeg!
    xxx,
    Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HoiLieve Lies en Ipo en ook Frus en Liesbeth,
    Ja er is hier veel WILDers, brrrrrrrrrrrrr.

    Maar jullie WILd is vele malen mooier.

    Heerlijk jullie reis,ik ben benieuwd naar nog meer foto's. Jullie maken een hoop mee, gelukkig komt na elke tegenslag ook steeds weer een beloning.

    Hier is het prachtig zonnig herfstweer, de blaadjes zijn gisternacht met 90% van de bomen afgevallen. Gelukkig is er nog steeds een prachtig kleurenpalet te zien.

    Vanavond een feetsje bij Pauline, we gaan eten in restaurant Enzo, en gaan jullie hierbij missen.

    Liefs en tot gauw maar weer.

    Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo lieve luitjes,
    Hennelies, ik had zomaar met je op de camping kunnen zitten hoor, tijdens het raften. My God wat een avontuur!!!!!
    Heerlijk om te lezen hoe jullie genieten van Afrique in al zijn facetten; incl. de US$ games!!
    liefs Annet

    BeantwoordenVerwijderen