Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Reisblog Ipo en Hennelies en Frus en Liesbeth

Nederland (Castricum, Utrecht) --- Zuid Afrika (Kaapstad)

Van 1 augustus 2010 t/m januari 2011 gaan wij met z'n vieren op reis. Wij zijn Frus en Liesbeth en Ipo en Hennelies, die elkaar sinds 1973 kennen en allen reislustig van aard zijn.

We rijden vanuit Nederland met eigen vervoer naar Kaapstad Zuid-Afrika. Met onze eigen auto's (Toyota Landcruiser HZJ78 en HZJ80), een slaapplek op het dak, etc.

We hopen op deze wijze al onze familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze belevenissen.







De route

De route
en het plan

woensdag 12 mei 2010

De cursus Terreinrijden

Medio april hebben Hennelies en Ipo een cursus terreinrijden gedaan met de eigen wagen. Dat was een ochtend theorie over differentieel en versnellingsbakken, H2, H4 en L4 en strategieen voor zand, modder en water. In de middag crossen op strand Horst en een zandafgraving daarnaast. Ongelofelijk wat die auto's aankunnen. We zijn hellingen op en af gegegaan die we zonder voorbereiding zeker niet aangedurft zouden hebben. Alleen het rijden door de modder lukte minder. Na tot aan de assen vast te zitten zijn we er gelukkig weer uit getrokken. Verder ook het positieve effect van zachte banden in zand getest en de compressor die we in de auto hebben ook. Alles OK.
Het weekend daarna hebben we het nog eens dunnetjes over gedaan met Anne, Eelko en Nika op een vrij-terrein-rijden dag bij Voorthuizen. Daar hebben ook het doorwaden van diepe plassen geoefend en blubberige hellingen. Ook daar hebben we onze hulpmiddelen om ons te laten lostrekken getest.

1 opmerking: